Keep dreaming, keep playing, keep learning
"Children learn how to make good decisions
by making decisions, not by following directions."
Modulele de Treasure Hunt sunt organizate în aer liber, în zone delimitate natural sau artificial, astfel încât copiii să fie în siguranţă în orice moment.
Grupaţi în echipe de 8-12 membri şi având la dispoziţie hărţi şi dispozitive GPS, în luptă cu timpul, copiii vor colinda întregul parc, descoperind o mulţime de locuri şi indicii care îi vor pune pe urmele Comorii.
Modulele de Treasure Hunt îşi propun să îi înveţe pe copii să lucreze împreună, să distribuie şi să îşi asume diverse activităţi şi responsabilităţi, să fie capabili să analizeze şi să creeze o strategie, să ducă la bun sfârşit ceea ce au început, să comunice mai bine, să fie inventivi, să gestioneze potrivit victoria şi să ştie să piardă trăgând învăţămintele de rigoare.
În momentul de faţă avem disponibile module de Treasure Hunt pentru copii în parcul Herăstrău şi în parcul Tineretului din Bucureşti şi putem dezvolta altele în orice zonă se doreşte (bineînţeles dacă este potrivită acestui tip de activităţi). Alte zone din Bucureşti unde se pot crea module de Treasure Hunt sunt: parcul Carol, parcul Cişmigiu, parcul IOR, etc.
Demult, în urmă cu aproape două sute de ani, în zona dobrogeană a Mării Negre era deseori pomenit – cu teamă, întrucât nimeni nu îşi dorea o întâlnire cu el – Piratul Spânu.
Având un vas cu pânze foarte rapid (jefuit de la un căpitan olandez), piratul Spânu a băgat repede spaima în întreaga zonă, ajungând să fie temut până în îndepărtata strâmtoare a Bosforului...
În seara de 6 noiembrie a anului 1967 în Bucureşti s-a petrecut un eveniment misterios. Martorii relatează că au observat lumini stranii care urcau şi coborau deasupra oraşului.
La un moment dat, una dintre sursele de lumină s-a îndreptat vertiginos spre sol şi s-a prăbuşit cu un zgomot ca de tunet. Mulţi cred că a fost o farfurie zburătoare care a căzut în lacul Tineretului...